Mainos
Mainos

Teatteriliitto tyrmistyi budjetin rukkauksesta

Teatterijärjestöjen keskusliitto on tyrmistynyt tiedoista, joita kulttuuribudjetin leikkauksista on tihkunut julkisuuteen. Liitto katsoo, että teattereiden rahoitukseen tehtyä korjausta aiotaan yllättäen vetää takaisin.

Keskusliitto muistuttaa, että teattereiden valtionosuudet olivat jääneet jälkeen kustannuskehityksestä jo 1990-luvun puolivälistä lähtien. Tämä johtui siitä, että indeksikorotukset jäädytettiin lamavuosien jälkeen yli vuosikymmeneksi.

Teatterirahoitusta on korjattu kolmivuotisella ohjelmalla, joka saatiin juuri päätökseen. Liiton mukaan nyt kuitenkin näyttää siltä, että korjausliikettä vedetään takaisin sillä verukkeella, että teatteri on viime vuosina saanut rahoituksen korotuksia.

Teatterien valtionosuuksien leikkauksista kärsisivät keskusliiton mukaan erityisesti vierailevat taiteilijat eli freelancerit.

(STT-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme