Mainos
Mainos

Teatterin uudistaja Peter Brook Suomessa

Suomessa saadaan nauttia viikonvaihteessa huippuluokan teatterivierailusta, sillä englantilainen Peter Brook seurueineen on saapunut maahamme. Brookia on 50-luvulta lähtien pidetty maailman merkittävimpänä teatteriohjaajana.

KOM-teatterissa esitettävä, Brookin ohjaama erikoinen kolmiodraama on Peter Brookin Pariisin teatterin Théatre des Bouffes du Nordin esitys Le Costume (Puku). Se on osa tänään alkavaa teatterifestivaalia "Mille Eurooppa nauraa".

-Jokainen tilanne on erilainen. Jos ajattelet naiivisti, että jos rakenne on hyvä paperilla, niin sen täytyy olla sitä myös lavalla, niin silloin olet laiska, sanoo teatteriohjaaja Peter Brook. Yksi työkalu sopii tiettyyn tehtävään, mutta ei toiseen ja silloin on otettava käyttöön toinen työkalu. Päämäärä on, että esitys elää, sanoo Brook.

Peter Brookia, 75, on odotettu Suomen vierailulle 60-luvulta lähtien, mutta aiemmin hän on joutunut perumaan jo sovitut vierailut.

(MTV3)

-Katso ohjaajalegendan erikoishaastattelu maanantain (4.9.) Huomenta Suomesta!

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme