Mainos
Mainos

Tennispalatsin valokuvat pysäyttävät - katso kuvat

Helsingin taidemuseossa nähdään kaksi vaikuttavaa valokuvanäyttelyä. Tennispalatsissa on esillä kesän ajan suomalaisen luontosuhteeseen pureutuva Kultainen metsä ja Hannes Heikuran Dark Zone-näyttely, jossa Helsinki näyttäytyy uudenlaisesta näkökulmasta..

Hannes Heikura on legendaarinen ja palkittu lehtikuvaaja sekä valokuvataiteilija. 70:ssä mustavalkoisessa valokuvassa Heikura vie katsojan mystiselle matkalle Helsingin kaduille. Valokuvien ikuistamat vaatimattomat arkitapahtumat muuntuvat Heikuran käsittelyssä ajattomiksi ihmisyyden kuvauksiksi.

Kahdenkymmenen vuoden kokemus valokuvaajana näkyy kuvissa vahvasti tunnistettavana tyylinä. Heikuran kuvissa valolla ja varjolla on erittäin suuri merkitys. Monelle katsojalle voi olla yllättävää, että suurin osa kuvista on kuvattu päiväsaikaan.

Dark Zone -näyttely kertoo tämän päivän inhimillisestä elämästä, sen etsimisestä ja löytämisestä. Kuvat ovat aitoja tilanteita, pieniä ajattomia hetkiä ja valon pilkahduksia. Heikura herättää katsomaan tarkemmin kiireen ja arkipäivän taakse. Kuvissa yksinäisyys tunkee läpi kaupungin.

Taidemuseon yläkerrassa Kultainen metsä-näyttely pureutuu suomalaisten luontosuhteeseen. Valokuvataiteilijat Ritva Kovalainen ja Sanni Seppo kertovat erilaisista tavoistamme kohdata metsä.Kovalainen ja Seppo ovat tulleet tunnetuiksi metsän kulttuuristen ja henkisten arvojen puolestapuhujina. Kultainen metsä -näyttelyssä taiteilijat pohtivat ihmisen asemaa luonnossa.

Taidemuseo Tennispalatsin näyttelyt avautuvat perjantaina.

Katso Pekka Niemiahon juttu (Kymmenen uutiset 16.6.2011)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme