Mainos
Mainos

Tervolassa juhlittiin Paasilinnoja

Tervolassa on viikonvaihteessa juhlittu näyttävästi kunnan kuuluisuuksia eli Petsamosta sodan jaloista Tervolaan muuttanutta Paasilinnojen sisarusparvea. Paasilinnapäivät huipentuivat tänään pääjuhlaan ja monumentin paljastamiseen.

Paasilinnojen perhe muutti 40-luvulla Petsamosta sodan jaloista Tervolan Varejoelle. Evakot eivät tunteneet oloansa tervetulleiksi.

- Petsamolaisethan olivat täällä vähän syrjäkyläläisiä silloin, kun tulimme sodan jälkeen tänne. Mutta nyt on tyyli toinen ja siitä tietysti olemme kaikkien petsamolaisten puolesta kiitollisia, sanoo europarlamentaarikko Reino Paasilinna.

Tässä viikonvaihteessa vanhat synnit on varmasti anteeksiannettu, sillä Paasilinnojen sisarusparvea on juhlittu muun muassa seminaarein ja näyttelyin. Iltapäivällä humu huipentui pääjuhlaan sekä Paasilinnanpuiston ääreen nousseen kuvanveistäjä Paavo Halosen käsialaa olevan Paasilinna-monumentin paljastamiseen.

- Tilaisuus tuntuu tavattoman miellyttävältä, me Paasilinnathan olemme senverran itserakasta väkeä, sutkauttaa kirjailija Arto Paasilinna.

Paasilinnat ovat kirjoittaneet yhteensä lähes sata kirjaa. Tuottoisin oli kolme vuotta sitten edesmennyt Erno Paasilinna.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme