Mainos
Mainos

Tietokirjailijapalkinnot Piipolle ja Toiviaiselle

Perustelujen mukaan Piipon teokset ovat kerronnaltaan selkeää ja ulkoasultaan tyylikästä tietokirjallisuutta ja Toiviainen sujuvasanainen ja yleistajuisuutta hienolla tavalla tavoitteleva tietokirjailija.

Suomen tietokirjailijat ry on myöntänyt tämänvuotiset Tietokirjailijapalkinnot kasvitieteen professori Sinikka Piipolle ja Suomen elokuva-arkiston tutkijalle Sakari Toiviaiselle.

Laajasta ja ansiokkaasta tietoteostuotannosta annettavat tunnustukset luovutettiin Helsingin kirjamessuilla. Palkinnot ovat 5000 euroa.

Piippo työskentelee Helsingin yliopiston luonnontieteellisen keskusmuseon itiökasviosaston johtajana. Hän on julkaissut tietokirjoja muun muassa luonnonlääkinnästä. Perustelujen mukaan Piipon teokset ovat kerronnaltaan selkeää ja ulkoasultaan tyylikästä tietokirjallisuutta.

Toiviainen on kirjoittanut monografioita suomalaisista elokuvaohjaajista, esitellyt uusinta suomalaista elokuvaa ja etenkin ranskalaista elokuvaa ja sen suurimpia nimiä. Hän on myös kääntänyt elokuvakirjallisuutta ja työskennellyt kriitikkona. Perustelujen mukaan Toiviainen on sujuvasanainen ja yleistajuisuutta hienolla tavalla tavoitteleva tietokirjailija.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme