Mainos

Tietoyhteiskunta-avustukset kasvaneet

Opetusministeriö on tänä vuonna kasvattanut museoille myönnettävää tietoyhteiskuntahankkeisiin tarkoitettua avustussummaa viidenneksellä.

Opetusministeriö on jakanut tietoyhteiskunta-avustuksia museoille tänä vuonna yhteensä 4 590 000 mk. Kokonaissumma on 810 000 markkaa suurempi kuin viime vuonna.

Museoiden tietoyhteiskuntahankkeille ministeriö on jakanut 2 370 000 markkaa. Kansallisen kulttuuriperinnön sähköiseen tallennukseen tarkoitettuja ns. Myytti-avustuksia on myönnetty yhteensä 1 500 000 mk. Lisäksi Suomen museoliitto on saanut museoiden tietotekniikka- ja multimediakoulutuksen järjestämiseen 330 000 mk ja Museovirastolle on varattuna 390 000 mk tietojärjestelmien kehittämiseen.

Tietoyhteiskuntahankkeisiin on saanut rahaa 61 museota. Suurimmat summat myönnettiin Suomen valokuvataiteen museolle (200 000 mk), Keski-Suomen museolle (120 000 mk) ja Varsinais-Suomen museot ry:lle (100 000 mk). Hakijoita oli yhteensä 98.

Myytti-avustuksia on saanut tänä vuonna yhteensä 50 museota 64 hakijasta. Avustukset ovat olleet suuruudeltaan 15 000 - 50 000 markkaa. Niin sanottu Myytti-projekti on Suomen museoliiton ja Museoviraston aloitteesta opetusministeriön tuella vuonna 1997 käynnistetty hanke, jonka tavoitteena on luetteloida museoiden kokoelmat sähköiseen muotoon. Rahoitusta voivat hakea valtionosuutta saavat museot.

Myytti-projektin tarkoitus on nopeuttaa museokokoelmien saatavuutta tietoverkoissa ja luoda edellytyksiä sisältötuotannolle. Valtion talousarvioesityksessä vuodelle 2002 Myytti-projektin kokonaismääräraha pysyy tämänvuotisella tasolla.

Museoiden tietoyhteiskuntahankkeille ja Myytti-projektille myönnetyt avustukset vuodelta 2001 ovat nähtävissä opetusministeriön kotisivuilla.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot