Mainos
Mainos

Tintti Kongossa -sarjakuva haastettiin oikeuteen

Belgiassa aloitettiin tänään erikoislaatuinen oikeudenkäynti. Kongolainen valtio-opin opiskelija on nostanut kanteen Hergén kiisteltyä "Tintti Kongossa" -sarjakuvakirjaa vastaan. Mbutu Mondondo Bienvenun mukaan sarjakuva on rasistinen ja se pitäisi poistaa kirjakauppojen valikoimista.

Bienvenu syyttää Tintti-sarjakuvakirjojen kustantajaa Moulinsartia kongolaisten stereotyyppisestä kuvauksesta ja siirtomaapropagandasta. Hän taisteli neljä vuotta saadakseen jutun oikeuteen.

– Me emme voi hyväksyä mitään tämän kaltaista 2000-luvulla. Me emme voi sallia näitä asioita kuten sallimme ne ennen. Minä uskon, omien kokemuksieni perusteella, että emme saa enää sallia mitään rasistisia tekoja. Meidän täytyy taistella rasismia vastaan, jotta yhteiskunta voi elää rauhassa, Bienvenu puhui oikeudessa.

Kustantamon edustajat olivat myös paikalla ja antavat vastineensa kahden viikon kuluttua.

– Tässä on kyse ilmaisunvapaudesta. Tintti Kongossa -sarjakuvan kieltämisen perusteet avaisivat Pandoran lippaan. Tintti Kongossa on lastenkirja, kirjoitettu ja kuvitettu vuonna 1930. Kiellämmekö huomenna Charles Dickensin kirjat koska niissä on viitteitä juutalaisvihamielisyydestä, Mark Twainin teokset ja Raamatun? Moulinsart-kustantamon asianajaja vastasi.

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme