Mainos
Mainos

Tomi Louniolle Pikku-Finlandia

Tämänvuotisen Pikku-Finlandian saaja kirjoitti kannanoton ihmisyyden puolesta.

Tomi Lounio on voittanut tämänvuotisen Pikku-Finlandia-kilpailun. Hän on Pohjois-Haagan yhteiskoulun abiturientti.

Lounion voittoisan kirjallisuusesseen otsikko on Kohtalona kohtalottomuus. Lounion essee on palkitsijoiden mielestä koskettava, humaani kannanotto ihmisyyden puolesta. Aiheena on unkarilaisen Nobel-voittajan Imre Kerte'szin romaani Kohtalottomuus, joka on omaelämäkerrallinen kuvaus juutalaispojan kokemuksista natsi-Saksan keskitysleireillä.

Essee on selkeä ja konstailematon, kirjoittajan oma minä on kudottu sen sisään tulkintoina, ajatteluna ja eettisenä pohdiskeluna. Erityisesti palkintoraati kiittää taitavaa sitaattien käyttöä ja luontevaa tapaa viitata muuhun kirjallisuuteen.

Palkintona on Suomen kustannusyhdistyksen lahjoittama stipendi sekä opiskelupaikka Jyväskylän yliopiston kirjallisuuden laitoksessa.

Kustannusyhdistys ja Äidinkielen opettajain liitto järjestävät yhdessä vuosittaisen kilpailun abiturienteille ja ammatillisten oppilaitosten päättävien luokkien oppilaille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme