Mainos
Mainos

Tove Jansson -juhlarahakilpa ratkesi

Tove Janssonin juhlarahan suunnittelukilpailu on ratkennut. Parhaaksi ehdotukseksi valittiin kuvanveistäjä Pertti Mäkisen Pyörre.

Palkintolautakunnan mielestä ehdotus oli oli lennokas, leikkimielinen ja muumihenkinen. Kilpailussa myönnettiin kaksi jaettua kolmossijaa. Ne saivat kuvanveistäjät Tero Lounas nimimerkillä Pienestä Suurta ja Satu Loukkola ehdotuksellaan Tove ja Meri.

Tunnuspalkintoja jaettiin kaksi, nimimerkeille Aamulla kun valo herää ja Vaikuttavin todellisuus syntyy mielikuvituksesta. Molemmat ehdotukset oli tehnyt kuvanveistäjä Reijo Paavilainen.

Valtiovarainministeriön asettaman juhlarahalautakunnan puheenjohtajana on toiminut Yrjö Sotamaa Taideteollisesta korkeakoulusta. Juhlarahalla kunnioitetaan Tove Janssonin syntymän 90-vuotisjuhlavuotta ja raha on suunniteltu laskettavaksi liikkeelle kesän jälkeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme