Mainos
Mainos

Tribadien Yö Jurkkaan ja maata kiertämään

Teatterin ammattilaisista koottu työryhmä juhlii August Strindbergin syntymän 150-vuotisjuhlaa Per Olof Enqvistin näytelmällä Tribadien Yö. Pentti Saarikosken suomentaman Strindbergin ja Siri von Essenin rakkausdraaman ohjaa Eira Mollberg ja lavastaa Pertti Kukkola. Rooleissa ovat Ilkka Heiskanen, Hanna Liinoja, Maaria Rantanen ja Jari Pehkonen.

-Läsnä ovat kaikki tunnetilat, jotka tekivät August Strindbergin ja Siri von Essenin rakkauden toteutumisen mahdottomaksi. Silti näytelmässä on huumoria, ohjaaja Mollberg huomauttaa.

Fiktiivisen perhehelvetin ensi-ilta on lokakuun lopulla Jyväskylän ylioppilastalossa, josta seurue viikkoa myöhemmin siirtyy Helsinkiin Teatteri Jurkkaan. Helsingissä esityksiä on marraskuun aikana 11. Tribadien Yö -työryhmä aikoo talven mittaan kiertää näytelmän kanssa muitakin Suomen teattereita. Raumalla se nähdään 14. marraskuuta ja Lahdessa ensi helmikuussa. Kiertuekohteita etsitään tuottaja Hanna Emauksen mukaan myös naapurimaista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme