Mainos
Mainos

Tulossa Töölönlahtea ja taidetta

Vauhdikkaan kulttuurikesän kunniaksi MTV3:n uutisten kulttuuritoimitus aloittaa uuden palvelun, jossa se julkaisee viikoittain omia poimintojaan kesän tapahtumista. Tässä sarjan ensimmäiset vihjeet:

Kesäkuu on alkanut ja tapahtumat ovat siirtyneet yhä enemmän ulkosalle. Helsingissä tapahtumien keskipiste on tänä kesänä Töölönlahden eteläranta. Entiselle joutomaalle on luotu keidas, jossa on muun muassa japanilaisten ympäristötaiteilijoiden teoksia bambuista ja kivistä. Puutarhan istutukset alkavat pikku hiljaa versota ja avajaisia vietetään 8. kesäkuuta, mutta alueen rakentumiseen voi käydä tutustumassa jo nyt. Töölönlahden taidepuutarhat on juhlavuoden laajin hanke.

Naivismi on suomalaisille rakas taidesuunta. Se on suuren yleisön taidetta, jota myös ostetaan paljon. Naivistisen taiteen suurkatselmukseen voi tutustua Iittalassa jo kahdettatoista kertaa järjestettävässä näyttelyssä, jonka haittana on se, että katselmus väistämättä toistaa itseään. Tasokkaita naivisteja on meillä rajallinen määrä. Mukana on nytkin 32 taiteilijaa, joista suurin osa on ollut mukana alusta pitäen. Taiteilijat ovat tuttuja, mutta suuri osa töistä uusia. Näyttely avataan 3. kesäkuuta.

Helsingin taidehallissa voi tutustua yhteen suosituimpaan nykytaiteilijaamme, ankoistaan kuuluisaksi tulleeseen Kaj Stenvalliin. "Draaman lait" -näyttelyssä on esillä Stenvallin töitä 25:n vuoden ajalta. Pääosassa ovat kuitenkin ankkateokset, joita Stenvall on maalannut yli kymmenen vuotta. Niillä Stenvall myös nousi suosioon. Näyttelyssä on myös tänä keväänä maalattuja teoksia.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme