Mainos
Mainos

Tyytyväiset puput tuhisevat Kampin metroasemalla

Pekka Jylhän valloittava teos Mitä se kiire on? saa monet hätäisetkin matkustajat pysähtymään hetkeksi Kampin metroasemalla. Moni varmasti miettii oman ajankäyttönsä järjellisyyttä nähdessään seitsemän tyytyväistä jänistä, jotka nukkuvat meluisalla asemalla rauhallista unta valtavien porkkanoiden katveessa.

Jänisten olo näyttää olevan seesteinen ja kylläinen. Mullasta on otettu joitakin porkkanoita ja pupujen vatsat näyttävät olevan pullollaan. Aika on seisahtunut.

Teos liittyy ajatuksellisesti läheisessä Tennispalatsissa olevaan Helsingin taidemuseon Samaan aikaan Intiassa -näyttelyyn. Intiassa yhteiskunta muuttuu valtavaa vauhtia ja on tarve saada aikaan mahdollisimman paljon. On kiire raivata slummit pois. On kiire vaurastua. Intia on siirtymässä länsimaiseen aikakäsitykseen.

Pekka Jylhän laiturialueen rauhaa ja onnea huokuva tilateos pysäyttää matkaajan miettimään, voisimmeko hetkeksi hidastaa tahtia, nauttia ja olla onnellisia. Onko meillä tosiaan niin kiire, kysyy Jylhä. Tilanne Intiassa on toinen kuin meillä, mutta kysymys siitä, mihin ihminen kiiruhtaa, on sama kaikkialla.

Helsingin taidemuseo toi Kampin metroasemalle näyttelyihinsä linkittyviä taideteoksia jo Peekaboo - Nykytaidetta Etelä-Afrikasta -näyttelyn yhteydessä ja toimintaa on tarkoitus jatkaa.

Pekka Jylhän omistuksessa oleva teos Mitä se kiire on? on Kampissa ainakin toukokuun loppuun. Sen jälkeen teoksen kohtalo on auki.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme