Mainos
Mainos

Uhanalaiset ihmiset esillä

Kulttuurien museossa Helsingin Tennispalatsissa on avautunut valokuvanäyttely, joka esittelee amerikkalaisen Phil Borgesin muotokuvia uhanalaisista ihmisistä.

Valokuvanäyttely valmistui alunperin vuonna 1998, Amnesty Internationalin pyynnöstä, YK:n ihmisoikeuksien julistuksen 50-vuotisjuhlan kunniaksi. Amerikkalainen Phil Borges luopui hammaslääkärin ammatistaan kymmenisen vuotta sitten voidakseen keskittyä valokuvaamiseen.

Aluksi Borges valitsi kohteikseen kotikaupunkinsa Seattlen syrjäytyneitä ihmisiä. Nykyisin hän kuvaa teollistuneen maailman ulkopuolella eläviä ihmisiä, niitä, joilla on maailmassa kaikkein vähiten voimaa ja vaikutusvaltaa.

-Nämä Borgesin kuvaamat ihmiset elävät neljännessä maailmassa, vielä köyhemmässä ja vaikeammassa asemassa kuin kolmannen maailman ihmiset. Heidän olemassaoloaan uhkaa eniten toisten ihmisten määräysvalta, ahneus tai ymmärtämättömyys, kertoo yli-intendentti Pirjo Varjola Kulttuurien museosta.

-Useimmiten hän värjää juuri ihmisten ihon, mutta myös näissä kuvissa näkyy, että joskus on jotakin muuta, jota hän haluaa painottaa. Borges on kirjoittanut tekstitkin jokaiseen kuvaansa, ja kertoo näissä teksteissään paljon enemmän kuin se olisi vain pelkkä kuva.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme