Mainos
Mainos

Ukri Merikannon veistosnäyttely avataan

Yhden tunnetuimman kuvanveistäjämme, Ukri Merikannon, veistosnäyttely avataan huomenna Galleria Sculptorissa Helsingissä.

Näyttelynsä aikana 50 vuotta täyttävä Ukri Merikanto on urakoinut näyttelyyn 16 veistosta tänä ja viime vuonna. Lisäksi mukana on yksi varhaisempi muistomerkkiluonnos; runoilija Otto Mannisen kunniaksi tehty "Kaukomieli". Veistosten materiaali on graniitti, pronssi ja teräs.

Ukri Merikannon uusimpia aiheita on Lintu-teema. Sarjan suurin punagraniittiveistos on ulkona gallerian sisäänkäynnin vieressä. Merikannolle on tyypillistä, että hän tekee samasta teemasta useita töitä erikokoisina ja erilaisista materiaaleista.

Merikannon tuotannon perustaa ovat vapaan geometriset kappaleryhmät, joiden vaikuttavuus perustuu kappaleiden hallittuun jännitteeseen. Veistosten nimet liittyvät usein purjehtimiseen tai musiikkiin.
(MTV3)

Kuvia merikannon töistä

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme