Mainos
Mainos

UPM perusti kulttuurisäätiön taideomaisuudelleen

Metsäyhtiö UPM on perustanut Kulttuurisäätiön taideomaisuutensa turvaksi. Säätiölle luovutettiin lähes 700 yhtiön omistamaa taideteosta, joiden tämänhetkinen markkina-arvo on 5,8 miljoonaa euroa.

Taidekokoelmassa on muun muassa Albert Edelfeltin, Akseli Gallen-Kallelan ja Hugo Simbergin teoksia. Säätiön hallintaan on tarkoitus siirtää myös kolme erillistä pienkokoelmaa, joissa on suomalaista metalligrafiikkaa ja kansainvälistä nykytaidetta.

Kulttuurisäätiön tehtävänä on UPM:n kulttuuriperinnön ja erityisesti suomalaisen taideomaisuuden säilyttäminen, hoito ja tunnetuksi tekeminen. Säätiö järjestää muun muassa taidenäyttelyitä.

Taideomaisuuden lisäksi UPM luovutti Kulttuurisäätiölle 162 000 osaketta ja 200 000 euroa toimintaedellytysten turvaamiseksi. Säätiön hallituksen puheenjohtajana toimii vuorineuvos Gustaf Serlachius ja varapuheenjohtajana ekonomi Jarmo Laiho.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme