Mainos
Mainos

URB04-festivaali esittelee katutason taidetta

Viidettä kertaa järjestettävä urbaanin taiteen URB-festari esittäytyy kansainvälisempänä kuin koskaan. Maksuttomat avajais- ja päättäjäiskonsertit järjestetään Kiasma-stagella 1. ja 8. elokuuta.

Urbaanin taiteen festivaali URB levittäytyy Helsinkiin viidettä kertaa ensi viikolla. Juhlavuoden kunniaksi URB04 panostaa monipuolisuuteen. Festivaalin idea oli alun perin luoda tilaa urbaanille tanssille, mutta vuosien saatossa URBista on muodostunut kaikkien taidemuotojen tapahtuma: URB04 tanssii, räppää, runoilee ja maalaa kansainvälisempänä kuin koskaan.

Tämän vuoden festivaalin ulkomaisia vieraita ovat muun muassa hip hop -teatteritaiteilija Danny Hoch New Yorkista sekä ranskalainen tanssija-koreografi Farid Berki. Ranskasta saapuu myös afrikkalaisen tanssin juurista ammentava ryhmä Etha Dam, kanadalainen Rubberbandance puolestaan yhdistelee balettia break-tanssiin.

Maksuttomat URB-avajais- ja päättäjäiskonsertit järjestetään Kiasma-stagella sunnuntaina 1. ja 8. elokuuta. Esiintyjinä ovat Q-Continuum Palefacen kera, Funkademics Ruotsista, venäläiset break-taiturit Top-9 ja Rockin da North Hip Hop Conference.

(MTV3)

Urbaanisuudesta kasvanut Suomessakin jo taiteellinen liike.

(Kymmenen uutiset 28.07.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme