Mainos
Mainos

Urkutaiteilija Naji Hakim konsertoi Suomessa

Tämän hetken kuuluisin ranskalainen urkutaiteilija Naji Hakim konsertoi pääkaupunkiseudun kirkoissa 10.-12. tammikuuta. Naji Hakim -festivaalin konsertteja pidetään 10. tammikuuta Espoossa Olarin kirkossa sekä 11. ja 12. tammikuuta Helsingissä Kallion kirkossa.

Hakim on tavoiteltu vierailija kautta maailman niin konserttiurkurina kuin mestarikurssien opettajanakin. Suomessa hän on aiemmin esiintynyt Rovaniemellä ja Lahden urkuviikoilla. Tällä hetkellä hän toimii Lontoon Kuninkaallisen Musiikkiakatemian vierailevana urkumusiikin professorina.

Hakimin tuotanto käsittää sinfonian orkesterille, neljä konserttoa, kolmattakymmentä urkuteosta, kamarimusiikkia uruille ja vaskille, teoksia pianolle, cembalolle ja harpulle, kaksi viulusonaattia, oratorion, kolme messua sekä muuta vokaalimusiikkia.

Vuonna 1955 syntynyt Hakim aloitti uransa Pariisin Sacré Coeur -kirkon urkurina. Vuonna 1992 hänet valittiin legendaarisen Olivier Messiaenin seuraajaksi Pariisin Sainte Trinité -kirkon urkuriksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme