Mainos
Mainos

Useita teatteriesityksiä peruuntuu näyttelijälakon vuoksi

Näyttelijöiden työnseisaus peruuttaa tänään kymmenien teattereiden näytäntöjä eri puolilla Suomea. Päivän mittaisen työnseisauksen piirissä on yksitoista kunnallista ammattiteatteria ja kolmekymmentä muuta ammattiteatteria.

Näyttelijäliiton mukaan näyttelijöiden työehdot on saatava ajan tasalle. Liiton mukaan näyttelijöiden palkat ovat kehittyneet muita kunnallisia palkkoja hitaammin.

Työnseisauksella vauhditetaan vaatimusta saada muun muassa ilta- ja lauantailisiä. Näyttelijäliiton mukaan näyttelijöillä on lisäksi vuositasolla vähemmän vapaata kuin muilla kunta-alan työntekijöillä tai muilla teattereissa työskentelevillä ammattiryhmillä.

Työnantajapuolta kiistassa edustavat Suomen teatterit ry ja Kunnallinen työmarkkinalaitos.

Päivän esityksiin lipun varanneita tai lunastaneita kehotetaan ottamaan yhteyttä kyseiseen teatteriin.

Tänään vietetään myös kansainvälistä Maailman teatteripäivää.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot