Mainos
Mainos

Uudenlaisia säröjä lasimuseossa

Lasimuseossa Riihimäellä esitellään loppuvuodesta iloista lasia. Samalla nähdään tuloksia kurulaisen lasitaiteilijan Anne Aallon kehittämästä särökuviotekniikasta, jota hän nimittää crackiksi.

Taiteilija on hakenut nopealle ja edulliselle tekniikalle patenttia. Hän itse käyttää crackia maalatuissa maljakoissa ja erityisesti eläin- ja kasviaiheissa.

Anne Aalto ehti työskennellä kaksi vuosikymmentä lastentarhanopettajana, ennen kuin hän kouluttautui Ikaalisissa sekä taidelasi- että lasinpuhallusartesaaniksi.

Aalto laittoi oman kylmätyöstöstudion Kuruun vuonna 1998. Hän on lisäksi yksi kesällä Nuutajärvelle perustetun Lasikomppanian jäsenistä.

Kuuden lapsen äitinä Aalto muistaa näyttelyssään lasten näkökulman. Värikkäitä esineitä on paljon, ja ne on sijoitettu matalalle. Erikoisnäyttely jatkaa Suomen lasimuseossa vuoden loppuun.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme