Mainos
Mainos

Uuno Klami -sävellyskilpailu kiinnostaa myös ulkomailla

Ensimmäisen kerran järjestettävä kansainvälinen Uuno Klami -sävellyskilpailu on herättänyt laajaa kiinnostusta. Määräaikaan mennessä sävellyksiä oli saapunut kilpailukansliaan yhteensä 114, kaikkiaan 23 maasta. Sävellyksiä on lähetetty eri puolilta Eurooppaa, ja muutama partituuri on tullut myös Euroopan ulkopuolelta, kertoo projektipäällikkö Sanna Gango.

Kilpailuun osallistuvan säveltäjän tulee olla joko EU-maan tai EU-kumppanuusmaan kansalainen. Eniten osanottajia on Britanniasta (24), toiseksi eniten Suomesta (23) ja kolmantena on Italia (15).

Tuomaristo arvioi partituurit maaliskuun loppuun mennessä. Siihen kuuluvat säveltäjät Kalevi Aho, Kaija Saariahoja Magnus Lindberg sekä kapellimestari Juha Nikkola. Finalistit julkistetaan huhtikuussa.

Finaalikonsertit järjestetään syyskuussa Kotkassa ja Kouvolassa. Konserttien orkesterina toimii Kymi Sinfonietta. Kilpailussa jaetaan palkintorahoina 27 000 euroa. Sillä haetaan pienehköille sinfonietta-tyyppisille orkestereille uutta, hyvää ohjelmistoa.

Uuno Klami -sävellyskilpailu on Kymenlaakson kulttuurivuoden 2004 päätapahtuma. Tulevaisuudessa kilpailu aiotaan järjestää Kymenlaaksossa viiden vuoden välein.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme