Mainos
Mainos

Uusi festivaali esittelee afrikkalaista elokuvaa

Uusi elokuvafestivaali tuo afrikkalaista kulttuuria suomalaisten ulottuville. Tänään alkaneen ensimmäisen Helsinki African Film Festival & Networkig -tapahtuman teemana on ”Afrikan monet kasvot”.

Ohjelmisto antaa festivaalin johtaja Wanjiku wa Ngugin mukaan tuoreita näkökulmia maanosan elämänmenoon ja vastapainoa usein yksipuoliselle länsimaiselle Afrikka-kuvastolle.

– Näissä elokuvissa näkyvät Afrikan dynaamiset kulttuurit ja moniulotteiset tarinat – ja mikä olennaisinta, maanosa, joka on inhimillisyyden eikä yksinkertaistettujen stereotypioiden tyyssija.

Festivaalin erikoisuutena järjestetään markkinointi- ja verkostoitumistapahtuma yrityksille. Sillä halutaan edistää Suomen ja Afrikan maiden välistä liiketoimintaa ja monipuolista yhteistyötä.

HAFF järjestää myös elokuviin liittyviä vierailuja, keskusteluja ja haastatteluja.

Sam Neillin tähdittämä Skin festivaalin vetonaulana

Useimmat festivaalin elokuvat ovat menestyneet kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla, kuten tositapahtumiin perustuva eteläafrikkalainen draama Skin. Suomessa aiemmin vain dvd:nä julkaistu elokuva on tositarina valkoisten vanhempien mustasta lapsesta apartheidin aikaan. Anthony Fabianin ohjaaman filmin pääosissa ovat Sophie Okonedo, Alice Krige ja Sam Neill.

HAFF jatkuu Helsingin keskustassa sijaitsevassa Kulttuurikompleksi Andorrassa sunnuntaihin saakka. Festivaalin suojelijana toimii akateemikko, elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki.

Festivaalin järjestää HAFF-työryhmä yhdessä kehitysyhteistyöjärjestö Shalin Suomi ry:n kanssa.

Lue lisää afrikkalaisen elokuvan tapahtumastatästä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme