Mainos
Mainos

Uusi Tolkien-kirja julki huhtikuussa

J.R.R. Tolkienin tunnetuin teos on Taru Sormusten Herrasta, jonka elokuvaversiosta tuli myös suurmenestys.

Fantasian mestarin J.R.R. Tolkienin kirjallinen tuotanto saa vielä jatkoa. Tolkienilta julkaistaan ensi kuussa uusi kirja, jonka on viimeistellyt kirjailijan poika.

Britti Tolkien alkoi kirjoittaa opusta nimeltä The Children of Hurin (suora suomennos Hurinin lapset) vuonna 1918. Teos jäi kirjailijalta kesken, mutta Tolkienin poika Christopher on viimeistellyt tarinaa 30 vuoden ajan isänsä muistiinpanojen perusteella.

Kustantaja HarperCollins ilmoittaa, että tuleva romaani on "eeppinen tarina seikkailusta, tragediasta, kumppanuudesta ja sankaruudesta".

Samat määreet sopivat Tolkienin tunnetuimpaan kertomukseen Taru sormusten herrasta. Se kipusi suurmenestykseksi myös elokuvien trilogiana.

- The Children of Hurin olisi sekin luultavasti erittäin hyvä elokuvana, jos joku vain saa hankittua kirjan filmioikeudet, arvioi Tolkien Societyn puheenjohtaja Chris Crawshaw.

Tolkienin (1892-1973) aiemmin julkaisematon tarina tulee myyntiin englanninkielisenä 17. huhtikuuta.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme