Mainos
Mainos

Uusrahvaanomainen jatsiorkesteri keikkailee Suomessa

M. A. Nummisen, Jani Uhleniuksen ja kumppaneiden jazz-orkesteri julisti tänään tekevänsä comebackin Suomeen muutaman vuosikymmenen jälkeen.

Bändi perustettiin 1969, se oli muutaman vuoden suosittu Suomessa, tämän jälkeen se löysi yleisönsä ulkomailta, ensin Ruotsista, sitten Norjasta ja pysyvimmät faninsa Saksasta.

– Saksassa suunnitellaan niin pitkälle etukäteen, ettei ole ollut aikaa olla Suomessa, sanoo M. A. Numminen.

– Nyt olen myynyt jo vuotta 2015.

Numminen on tehnyt uusimmat laulunsa saksaksi, ne kritisoivat sikäläistä yhteiskuntaa.

Suomen kiertueella orkesteri esittää ikisuosittuja Helka-neitiä kylvyttä, Kissa vieköön ja Kumipallona luoksesi pompin taas.

Vuosien varrella lähteneiden tilalle orkesteriin on tullut Pedro Hietanen ja Pekka Sarmanto.

Jos Numminen tekisi Suomesta protestilaulun, hänen mielestään ajankohtaisinta ja tärkeintä olisi puuttua nuorison syrjäytymiseen.

– Menisin kyllä presidentti Sauli Niinistön linjoille, sanoo entinen anarkisti ja underground-taiteilija.

– Työn puuttuminen syrjäyttää nuorta enemmän kuin mikään huume.

Numminen ei toki pidä itseään entisenä underground-taiteilijana vaan muuttaa taiteensa toiseksi heti kun entisestä on tullut hyväksyttyä valtavirtaa.

– Tein 60-luvulla yhdessä muiden kanssa töitä että jazz tulisi hyväksytyksi, nyt se on valtavirtaa ja ainoa vastavoima on nyt klassinen musiikki. Sitä teemme nyt, virnistää Numminen. Hän on 73-vuotias, vaikka sitä onkin todella vaikeaa uskoa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme