Mainos
Mainos

Vaasassa katsellaan vanhoja neuvostoelokuvia

Vaasalaisnuorten menopaikka Club 25 muuttuu tulevana viikonloppuna Kino Moskovaksi. Vaasassa järjestetään neuvostoelokuvaan keskittyvä "Paljastava silmä" -elokuvatapahtuma. Edesmenneen Neuvostoliiton elokuvakulttuuriin pääsee tutustumaan kahden päivän aikana elokuvaesitysten ja luentojen avulla. Aloituspäivä lauantai on omistettu 1920- ja 1930-luvun elokuvalle.

Yhteiskuntatieteiden tohtori Tarmo Malmberg Vaasan yliopistosta valaisee luentoesityksessään siirtymää 1920-luvun elokuvataiteesta 1930-luvun puoluediktatuurin leimaamaan sosialistiseen realismiin. Lauantaipäivän elokuvia ovat mm. Panssarilaiva Potemkin, Aerograd ja Kolme laulua Leninistä. Lisäksi ohjelmistossa on neuvostoliittolaisia lastenelokuvia ja dokumenttiaarteita. Sunnuntaina pääosassa ovat 1960-1980-luvun neuvostoelokuvat. Elokuvatutkija ja -kriitikko Velipekka Makkonen esitelmöi aikakaudesta, jolloin neuvostoelokuva pyrki hyödyntämään taiteen kulttuuriliberaalin ilmapiirin suomat mahdollisuudet elokuvataiteessa.

Vaasassa nähtävät elokuvat on saatu lainaksi Suomen elokuva-arkistosta ja Oulun elokuvakeskuksesta. Tapahtuman järjestävät Elokuvan ystävät ry ja Vaasan yliopistossa toimiva elokuvaneuvosto.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot