Mainos
Mainos

Väinö Lätin 80-vuotisjuhlanäyttely Kuopiossa

Kuvanveistäjä Väinö Lätin 80-vuotisjuhlanäyttely avataan huomenna Kuopion taidemuseossa. Esillä on nelisenkymmentä työtä lähinnä 1970-1990-luvuilta. Elokuussa 80 vuotta täyttänyt taiteilija on pitkäaikainen vaikuttaja kuopiolaisessa kuvataide-elämässä. Kuopiossa on useita Lätin tekemiä julkisia taideteoksia ja muistomerkkejä.

Lätti on toiminut kulta- ja hopeaseppänä sekä metallityön opettajana. Varsinaisen taiteilijanuransa hän aloitti vasta 1970-luvulla. Lätille on ominaista abstrakti, pelkistetty muotokieli. Teosten päämateriaali on ruostumaton teräs, uudemmassa tuotannossa myös hopea, joita hän yhdistää usein graniittiin. Symbolisten teosten aihepiiri ulottuu uskonnollisesta ihmisen olemuksen pohdinnasta luontoa ja avaruutta käsitteleviin aiheisiin. Lätin taide ei ole pelkästään vakavahenkistä vaan teoksista välittyy usein myös myönteinen ja humoristinenkin elämänasenne. Lätti on aktiivisesti osallistunut näyttelyihin Suomessa ja ulkomailla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme