Mainos
Mainos

Väitös: Suomalaisten opiskelijoiden englanti vivahteikasta

Suomalainen opiskelija ei puhukaan niin yksitoikkoisesti englantia kuin on kuviteltu. Varsinkin englannin kysymyslauseiden nouseva sävelkulku on pitkälti samankaltaista niin suomalaisen kuin englantilaisenkin puhumassa englannin kielessä.

Tämä ilmenee filosofian lisensiaatti Juhani H. Toivasen väitöstutkimuksesta, joka tarkastettiin Oulun yliopistossa lauantaina. Väitöstutkimuksessa vertailtiin syntyperäisten englantilaisten puhuman englannin ja suomalaisten puhuman englannin intonaatioilmiöitä.

Koehenkilöinä oli 12 nuorta kirjallisuuden opiskelijaa Hertfordshiren yliopistosta ja 12 juuri opintonsa aloittanutta Oulun yliopiston englannin kielen opiskelijaa. He kaikki olivat naisia. Koehenkilöt lukivat pareittain nauhalle valmiiksi annetun, puhekieltä edustavan keskustelun.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot