Mainos
Mainos

Valokuvaajamestarin titteli Tornioon

Suomen Valokuvaajain liitto ry on myöntänyt liiton mestariarvonimen torniolaiselle muotokuvaajalle Eija I. Ryöppöselle portfoliosta "Aidot tunteet hektisessä maailmassa".

- Valokuvaajan on uskallettava kokeilla uutta ja erilaista, palkintoraati toteaa arviossaan.

- Vaikka ihmisen kuvaaminen onkin mielenkiintoisinta, intoa ja ammattitaitoa on löydyttävä myös muuhun kuvaamiseen. Kun on kuvannut ihmisiä, on helppo lähetystä ja kuvata tuotteita ja rakennuksia. Valokuvaajan pitää pystyä kuvaamaan myös sellaista, joka ei ole "pinnaltaan siloteltua".

SVLM-arvo on korkein liiton myöntämistä arvonimistä, ja sen saaminen edellyttää valokuvaajalta pitkäjänteistä ja vaativaa työskentelyä sekä monipuolista kouluttautumista alalle.

Arvoa haetaan 20 kuvan portfoliolla ja esseellä, josta käy ilmi mm. miten hakija soveltaa ammatissaan yhteiskunnallista ja eettistä vastuutaan. Portfolion työnäytteiden tulee osoittaa hakijan kuvaustekniikan moitteeton hallinta sekä oma persoonallinen näkemys ja tyyli.

Suomen Valokuvaajain liitto ry on valokuvaajien edunvalvontajärjestö, jonka tärkein tehtävä on jäsentensä ammatillisten toimintaedellytysten parantaminen mm. ammattitaidon ylläpitämiseen ja kehittämiseen tähtäävällä koulutuksella. Liitto on myöntänyt vuodesta 1979 lähtien yhteensä 43 SVLM-arvonimeä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme