Mainos
Mainos

Valokuvataiteen ja kuvataiteen valtionpalkinnot jaettu

13 000 euron suuruiset palkinnot myönnettiin tänä vuonna valokuvaaja Leena Sarasteelle ja kuvataiteilija Helinä Hukkataipaleelle.

Valokuvataiteen valtionpalkinto on myönnetty tänä vuonna valokuvaaja Leena Sarasteelle ja kuvataiteen valtionpalkinto puolestaan kuvataiteilija Helinä Hukkataipaleelle. Opetusministeriön ylijohtaja Kalevi Kivistö luovutti 13 000 euron suuruiset palkinnot tänään Helsingissä.

Valokuvataidetoimikunnan perusteluiden mukaan Saraste on toiminut keskeisenä vaikuttajana valokuvataiteen kentällä yli kolmen vuosikymmenen ajan: hän on toiminut taiteilijana, tutkijana, kuvajournalistina, pedagogina ja taiteellisen tutkimuksen kehittäjänä.

Hukkataipaleella on kuvataidetoimikunnan mukaan takanaan monipuolinen tuotanto: hän on maalannut ja valokuvannut, tehnyt installaatioita ja videoita sekä esittänyt performansseja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme