Mainos
Mainos

Valokuvataiteen valtionpalkinto Marjaana Kellalle

Valtion valokuvataidetoimikunta myönsi tämänvuotisen valokuvataiteen valtionpalkinnon valokuvaaja Marjaana Kellalle. Ylijohtaja Kalevi Kivistö opetusministeriöstä luovutti 13 000 euron suuruisen palkinnon Kellalle Säätytalossa Helsingissä.

Marjaana Kella on aikamme menestyneimpiä suomalaisia valokuvataiteilijoita ja hänet tunnetaan myös erinomaisena pedagogina. Hänen teoksiaan on ollut esillä niin Suomessa kuin ulkomailla sekä yksityis- että ryhmänäyttelyissä. Palkintoperusteluissa sanotaan, että Kellan valokuvat ovat kuvia valokuvien kuvallisuudesta.

-Kellan taiteessa tapahtumat tapahtuvat niin, että perinteisempi kerronta ja informaatio jäävät toissijaisiksi valokuvauksen oman kuvallisuuden noustessa esiin.

Palkitsijoiden mukaan Kella rajaa ja valaisee kuvansa tasapainoisiksi ja helpoiksi katsoa. Kellan värinkäyttö on sekin niukkaa ja harkitun aistillista. Lisäksi hänen vedoksensa ovat teknisesti taidokkaita.

Marjaana Kellan tähän asti laajin yksityisnäyttely on paraikaa esillä Suomen valokuvataiteen museossa Helsingin Kaapelitehtaalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme