Mainos
Mainos

Valtiolta 5 miljoonaa euroa designpääkaupungille

Hallitus on myöntänyt viisi miljoonaa euroa designpääkaupunki-hankkeelle. Helsinki on valittu vuoden 2012 designpääkaupunkiksi. Designpääkaupunki-tapahtumia järjestetään Helsingin lisäksi Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa ja Lahdessa.

Hallituksen viiden miljoonan euron rahoituksen ehtona on kaupunkien oman kuuden miljoonan rahoituksen toteutuminen.

- Helsingin valitseminen maailman designpääkaupungiksi antaa maailmalle vahvan signaalin suomalaisen muotoiluosaamisen korkeasta tasosta. On syytä muistaa, että designpääkaupungin asema myönnetään joka toinen vuosi vain yhdelle kaupungille maailmassa, toteaa elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen.

World Design Capital -hankkeen tarkoituksena on hyödyntää designia monipuolisemmin yhteiskunnassa ja nykyistä laajemmin eri elämänalueilla. Hankkeella halutaan vahvistaa Suomen kilpailukykyä ja vientiä.

Helsingin valitsi vuoden 2012 designpääkaupungiksi Kansainvälinen muotoilujärjestö Icsid. Nimitystä tavoitteli yli 30 kaupunkia. Edelliset designpääkaupungit olivat Torino ja Soul.

(MTV3)

Katso Merja Sundströmin juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme