Mainos
Mainos

Vapaat teatteri- ja tanssiryhmät tarvitsevat lisärahoitusta

Vapaille teatteri- ja tanssiryhmille halutaan lisää rahaa.

Teatteri- ja orkesterilain ulkopuolisten teattereiden ja tanssiryhmien toimintaa ja taloutta tarkastelleessa selvityksessä tuli ilmi valtionavustusten riittämättömyys.

Selvitysmies Hannu Hakala luovutti tänään selvityksensä kulttuuriministeri Suvi Lindénille. Lindén muistutti, että kuntien myöntämä avustus esimerkiksi tanssiryhmille on vain 9 prosenttia, kun valtionavustus on 52 prosenttia ryhmien tuloista. Kulttuuriministeri toivoi, että kunnat ottaisivat vastuuta omasta osuudestaan kuntien kulttuuripalveluiden järjestämisessä ja vapaiden ryhmien toiminnan turvaamisessa.

Merkittävä ero teatterilain piiriin kuuluvien ja lain ulkopuolisten ryhmien välillä on siinä, että vain muutamilla lain ulkopuolisilla ryhmillä on käytössään omat harjoitus- ja esitystilat, kun pääsääntöisesti samaan aikaan ryhmien kotipaikkakunnilla toimii myös teatterilain alainen ammattiteatteri, jolla on pysyvät toimitilat.

Tällä hetkellä on käynnissä teattereiden yhteistyö -pilottikokeilu, jonka yhtenä tavoitteena on hyödyntää jo olemassa olevia tiloja erilaisten yhteistyöhankkeiden avulla. Selvitys yhteistyöhankkeista valmistuu syksyyn mennessä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme