Mainos
Mainos

Varsinais-Suomen jokivarsien kulttuuria kirjastossa

Varsinais-Suomen jokivarsialueiden kulttuuriympäristö on kartoitettu. Tiedot on kerätty ja järjestetty kuntalaisten käyttöön kirjastoihin.

Laaja työ on kuntien ja Turun maakuntamuseon yhteishanke. Maakunnalliset yhteisöt ovat siinä avustaneet. Kartoituksen avulla on tarkoitus säilyttää alueen kulttuuriarvot ja antaa elinvoimaa. Tietokantaan järjestetyt tiedot avaavat uusia ovia suunnittelulle, matkailulle ja asumiselle

Jokivarsiseudun ennen vuotta 1940 rakennetut talot ja muut kulttuurihistoriallisesti arvokkaat kiinteistöt on inventoitu. Kiinteistöt ja aluekokonaisuudet jaettiin seudulliseen, paikalliseen ja maisemalliseen luokkaan. Mukana on myös maisemahistoriasta kertovia karttoja.

Työ kattoi Auran, Pöytyän, Oripään, Karinaisten, Mellilän, Marttilan, Tarvasjoen, Kosken TL, Someron ja Kuusjoen kuntien alueilla olevat jokilaaksot ja niitä seurailevien historiallisten tielinjojen kulttuuriympäristön.
(STT)

Turun maakuntamuseossa esitellään myös muuta alueen kulttuuria

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme