Mainos
Mainos

Varsinais-Suomen jokivarsien kulttuuria kirjastossa

Varsinais-Suomen jokivarsialueiden kulttuuriympäristö on kartoitettu. Tiedot on kerätty ja järjestetty kuntalaisten käyttöön kirjastoihin.

Laaja työ on kuntien ja Turun maakuntamuseon yhteishanke. Maakunnalliset yhteisöt ovat siinä avustaneet. Kartoituksen avulla on tarkoitus säilyttää alueen kulttuuriarvot ja antaa elinvoimaa. Tietokantaan järjestetyt tiedot avaavat uusia ovia suunnittelulle, matkailulle ja asumiselle

Jokivarsiseudun ennen vuotta 1940 rakennetut talot ja muut kulttuurihistoriallisesti arvokkaat kiinteistöt on inventoitu. Kiinteistöt ja aluekokonaisuudet jaettiin seudulliseen, paikalliseen ja maisemalliseen luokkaan. Mukana on myös maisemahistoriasta kertovia karttoja.

Työ kattoi Auran, Pöytyän, Oripään, Karinaisten, Mellilän, Marttilan, Tarvasjoen, Kosken TL, Someron ja Kuusjoen kuntien alueilla olevat jokilaaksot ja niitä seurailevien historiallisten tielinjojen kulttuuriympäristön.
(STT)

Turun maakuntamuseossa esitellään myös muuta alueen kulttuuria

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot