Mainos
Mainos

Veikko Huoviselta ilmestyy uusi teos

Veikko Huoviselta ilmestyy toukokuussa uusi teos Luonnonkierto. Siinä on 47 jutun valikoima lehtitekstejä, joista melkein puolet ovat ennen julkaisemattomia. Ne löytyivät kun kirjailijan vaimo Hilkka Huovinen järjesti ja arkistoi miehensä jälkeenjääneet paperit talvella 2010.

Koko lähes kuusikymmentä vuotta kestäneen kirjailijanuransa ajan Veikko Huovinen (1927-2009) kirjoitti juttuja sanoma- ja aikakauslehtiin. Monet lehtijutuistaan hän julkaisi teoksissaan, mutta paljon jäi myös kirjojen ulkopuolelle.

Teoksen kirjoitukset ovat kirjailijan tuotannon vanhoille ja uusille ystäville innostava löytö. Huovinen on rennoimmillaan, hän kokeilee, leikittelee, pakinoi ja testaa huumorin rajoja. -Harvoin, tuskin koskaan näkee kuolinilmoituksessa tällaista sanontaa, pohdiskelee Veikko Huovinen jutussaan Elämä. Värssy kuuluu: "Sä päivän pitkän uurastit ja kissan häntää kuurasit".

Huovisen syntymästä tulee 7. toukokuuta kuluneeksi 85 vuotta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme