Mainos
Mainos

Verdiä juhlitaan Savonlinnassa

Sata vuotta sitten kuollutta Guiseppe Verdiä juhlitaan tänä kesänä Savonlinnan oopperajuhlilla peräti kolmen oopperan voimin. Mukana ovat Aida, Macbeth ja Rigoletto, joka sai ensi-iltansa eilen. Kesän uutuusoopperaksi tuotettu Rigoletto on nähty Savonlinnassa vain kerran aiemmin - lähes 30 vuotta sitten.

150 vuotta sitten Venetsiassa kantaesitetty Verdin Rigoletto tempaa varauksetta mukaansa niin Olavinlinnan kuulijat kuin naispääroolin esittäjän.

-Se on ihanaa musiikkia. Varsinkin Rigoletto. Se on niin upea teos. Siis draamallisesti ja musiikillisesti. Yksi parhaimpia oopperoita, mitä on koskaan tehty, hehkuttaa Gildaa esittävä Anna-Maria Jurvelin.

Ohjaanana Savonlinnaan come backin tehneen Verdi-spesialistin mielestä hovinarri Rigoletto ja kaksinaismoralismi ovat omiaan puhuttelemaan myös tämän ajan ihmistä.

-Ihminen kuvittelee, että voi olla toinen toisella tavalla kun on julkinen henkilö ja toisella tavalla kun on privaatti ja minusta se on osa ja alku Rigolettoon tragediaan, sanoo ohjaaja Ralf Långbacka, joka ohjaa myös Macbethin.

Verdin juhlakesästä näyttää tulevan menestys, sillä poikkeuksellisesti jo avajaisviikonvaihteessa oopperajuhlien lipunmyynti täytti budjettitavoitteen. Tämä jos mikä innoittaa tulevan taiteellisen johtajan tähtäämään ohjelmiston suunnittelussa pitkälle tulevaisuutteen. Raimo Sirkiän vastuu juhlista alkaa kaudesta 2003.

-Sen, minkä mä varmasti haluan Savonlinnaan tuoda, on Turandot. se on semmoinen spektaakkeliooppera, joka sopii mahdottoman hyvin tänne linnaan. Toivoisin, että saisin sen tuotua vuonna 2004.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme