Mainos
Mainos

Verneri Pohjola Pori Jazzin vuoden taiteilija

Helsinkiläinen trumpetisti Verneri Pohjola tunnetaan parhaiten perustamastaan Ilmiliekki-kvartetista.

Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi on valittu helsinkiläinen trumpetisti Verneri Pohjola. Parhaiten Pohjola tunnetaan perustamastaan Ilmiliekki-kvartetista. 26-vuotias Pohjola opiskelee Sibelius-Akatemian jazzmusiikin koulutusohjelmassa. Hän on soittanut trumpettia yli kymmenen vuotta.

Valintaperustelujen mukaan Verneri Pohjola on uuden polven ennakkoluuloton muusikko, joka tuntee musiikin perinteet ja yhdistelee niihin mielenkiintoisesti uutta. Pohjolan luotsaama Ilmiliekki-kvartetti voitti vuonna 2002 pohjoismaisen Young Nordic Jazz Comets -kilpailun. Finland Festivals valitsi yhtyeen tänä vuonna vuoden nuoreksi taiteilijaksi.

Pori Jazzin Vuoden taiteilija -palkinto on jaettu vuodesta 1991 lähtien. Viime vuonna palkinnon sai kitaristi Marzi Nyman. Aiemmin se on myönnetty muun muassa Jukka Perkolle, Severi Pyysalolle ja Lenni-Kalle Taipaleelle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme