Mainos
Mainos

VIDEO: Lapidus pelkää skandidekkarien väkivaltaistuvan liikaa

Ruotsalainen menestyskirjailija Jens Lapidus pelkää skandidekkarien väkivaltaistuvan liikaa. Rikosasianajajanakin työskentelevän Lapiduksen mukaan liiallisen väkivallan kuvaaminen kertoo siitä, että kirjailija ei ole keksinyt tarinaa.

Lapidus sanoo suomalaiskustantajansa Liken tiedotustilaisuudessa suoraan:

– Ilman asianajajan työtä en olisi kirjailija. Ideat kirjoihin tuleva työstä. En käytä niitä sellaisinaan, vaan toki niitä on muokattava.

Lapidus työskentelee edelleen rikosasianajajana.

Alamaailmasta lakimaailmaan

Ruotsalaiskirjailijan neljäs romaani ”VIP-huone” ilmestyy nyt suomeksi. Se sijoittuu Tukholman juristien kovaan maailmaan. Lapidus kertoo kirjan aloittavan uuden sarjan.

Lapiduksen aiempia kirjoja on arvosteltu synkiksi ja väkivaltaisiksi. Hän itse sanoo karsastavansa ylenpalttista väkivaltaa.

– Monet ruotsalaiset rikoskirjailijat kirjoittavat yhä väkivaltaisemmin. On väärinpäin puussa roikkuvaa ruumista, jota on viillelty. Paljon verta ja suolenpätkiä. Ihmisiä keitetään öljyssä.

– Pelkään trendin johtuvan siitä, että kirjailijat eivät keksi enää hyviä tarinoita. Kirjat yritetään vain maustaa väkivallalla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme