Mainos
Mainos

Vieraassa pöydässä valittiin vuoden kristilliseksi kirjaksi

Vuoden kristilliseksi kirjaksi on valittu Pekka Yrjänä Hiltusen Vieraassa pöydässä: vastapäätä Buddhaa ja Kristusta. Palkintoraati kiitti kirjaa erityisesti sen ajankohtaisuudesta. Suomen lähetysseuran kustantamassa kirjassa Hiltunen käsittelee paitsi kristinuskoa myös sen suhdetta muihin uskontoihin. Voittaja sai palkinnoksi 12 000 markkaa.

Palkintoraadin puheenjohtaja metropoliitta Leo sanoo perusteluissaan, että kolmannenkin vuosituhannen alkaessa kristityt ovat vielä liian usein muukalaisia toisilleen. Läheisyyttä ja yhteisyyttä kuitenkin etsitään, vaikka muukalaisten rakastamisessa kansoilla onkin vielä oppimista. Yleisöäänestyksen voitto meni Lennart Koskisen, Torsti Lehtisen ja Wille Riekkisen Ilmestyskirja-teokselle. Toiseksi sijoittui Martti Lindqvistin Surun tie ja kolmanneksi Yrjö Sariolan Kipua ja siunausta.

Metropoliitta Leon lisäksi palkintoraatiin kuuluivat kouluneuvos Kirsti Mäkinen, näyttelijä Eeva-Maija Haukinen, kansanedustaja Markku Laukkanen ja viime vuonna kilpailun voittaneen kirjan tekijä, toimittaja Tertti Lappalainen. Kilpailun järjestää Kristilliset kustantajat ry.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot