Mainos
Mainos

Villa Lante avautui remontin jälkeen

Vuoden kiinni ollut Suomen Rooman-instituutti Villa Lante on avatt tänään virallisesti uudelleen peruskorjauksen jälkeen. Renessanssirakennuksen avajaistilaisuuteen odotettiin runsaasti instituutin ystäviä Suomesta sekä Rooman tiede- ja kulttuuripiireistä.

Villa Lante on rakennettu 1520-luvulla, jolloin talon suunnitteli itse Raffaellon oppilas, arkkitehti Giulio Romano. Peruskorjauksen yhteydessä rakennuksen julkisivu ja edustustilat entistettiin ja puhdistettiin. Suuri osa alkuperäisestä koristelusta on säilynyt. Suurimmat muutokset näkyvät ulkotiloissa, jotka nyt on tehty vieraille sopivammiksi. Lisäksi korjauksen yhteydessä uusittiin putkistot ja sähköjohdot, asennettiin tietoverkko ja laajennettiin kirjastotiloja. Myös asukkaiden työskentelyoloja on parannettu. Suunnitelmista vastaavat italialaiset arkkitehtuurihistoriaan erikoistuneet asiantuntijat. Instituutin varsinainen toiminta alkaa heti avajaisten jälkeen.
(STT)
Villa lanten ystävät ry.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot