Mainos
Mainos

Waltarin romaani joutui plagioinnin kohteeksi

Englantilaisamerikkalainen tv-tuottaja Colin Slater on plagioinut Mika Waltarin romaania Ihmiskunnan viholliset. Kirjan englanninkielisen käännöksen nimen, The Roman, Slater on muuttanut Lindum Coloniaksi, ja muutellut vain harvakseltaan sanoja itse tekstissä.

Kirjan on julkaissut amerikkalainen palvelukustantamo Virtualbookworm, joka painattaa, taittaa ja markkinoi sille tulleet tekstit. Käytännössä yhtiö julkaisee suurimman osan sille lähetetystä materiaalista.

Lindum Coloniaa myydään verkkokaupoissa muun muassa Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Virtualbookwormin omistaja Bobby Bernshausen kertoo Helsingin Sanomille, että teosta on kuitenkin myyty vain muutamia kymmeniä kappaleita. Kirja on myynnissä myös Suomalaisen kirjakaupan sivuilla, mutta sitä ei lehden mukaan ole myyty lainkaan.

Vuonna 1964 julkaistu Ihmiskunnan viholliset oli Waltarin historiallisista teoksista viimeinen, joka on julkaistu hänen elinaikanaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme