Mainos
Mainos

Yhdestoista hetki Sinebrychoffin museossa

Sinebrychoffin ulkomaisen taiteen museossa avautuu vuoden viimeisenä päivänä Yhdestoista hetki -näyttely.

Näyttelyssä pohditaan ihmisen maailmankuvaa ja suhdetta aikaan 1500-1800-lukujen maalausten, ajan mittareiden, karttojen ja kirjaharvinaisuuksien kautta. Nykyaikaa ja eräänlaista ajattomuutta näyttelyssä edustavat kuvanveistäjä Pertti Kukkosen veistokset.

Näyttely kertoo siitä, kuinka ajan jumalaa Kronosta on taiteessa kuvattu, ja millaisilla välineillä aikaa on mitattu. Esillä on kokoelma ajan mittareita riimusauvoista mekaanisiin kelloihin. Ajan rajallisuudesta ja kaiken katoavaisuudesta puolestaan muistuttavat vanitas-aiheiset maalaukset.

Näyttelyjulkaisussa Yhdestoista hetki - Ajasta kiinni yhdeksän kirjoittajaa tarkastelee suhdetta aikaan eri tieteen- ja taiteenalojen näkökulmasta.

Rinnakkain Yhdestoista hetki -näyttelyn kanssa museossa on esillä multimediainstallaatio Jossain on aina aamu. Myös se pohdiskelee ajan merkityksiä ja ulottuvuuksia.

Teoksen materiaali on kerätty uuden vuosituhannen syntysijoilta, Tonga-saarilta. Installaation ovat toteuttaneet valokuvaaja Terho Aalto, tuottaja Harri Huhtamäki ja äänisuunnittelija Jim McKee. Näyttely on avoinna toukokuun loppuun asti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme