Mainos
Mainos

Yhteiskonsertti puhaltimille ja lyömäsoittimille

Yksi Helsingin konserttisyksyn suurtapahtumista on torstaina, kun Finlandia-talosa esiintyy toistasataa puhaltajaa ja lyömäsoittajaa Puhallinten sinfonia -konsertissa. Vastaavat konsertit ovat hyvin harvinaisia. Yhteiskonsertissa esiintyvät Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin, Turun kaupunginorkesterin ja Kaartin Soittokunnan puhaltajat.

Kapellimestarina vierailee Elgar Howarth ja solistina eufoniumvirtuoosi eli soolobaritonitorven soittaja Steven Mead, molemmat Iso-Britanniasta. Konserttiin on tilattu sävellys Tuomas Kanteliselta. Orkesteriteos 'Ghosts' on kirjoitettu samalle puhallinten suurkokoonpanolle kuin konsertissa kuultava Tshaikovskin 5. sinfonia Artturi Ropen puhallinorkestraationa. 'Ghosts'-kantaesitystä ja Tshaikovski-sovitusta täydentää brittisäveltäjä Philip Wilbyn eufoniumkonserton Suomen ensiesitys. Konsertti uusitaan Turussa seuraavana päivänä.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme