Mainos
Mainos

Zodiakin tanssi-illassa kaksi teosta

Zodiakissa Helsingin Kaapelitehtaalla voi nauttia kahden teoksen tanssi-illoista. Vastikään ensi-iltansa saaneet tanssiteokset ovat koreografi Juha-Pekka Marsalon Oiva ja Kati Kallion Riikinakka.

Juha-Pekka Marsalon teos Oiva antaa puheenvuoron vanhalle, melkein huomaamattomalle miehelle. Tanssia ja videota yhdistävä teos kertoo suomalaisesta miehestä, joka on elänyt 87 vuotta, nähnyt kolme sotaa ja viljellyt maata kokonaisen elämän. Oiva on jatkoa Marsalon edelliselle tanssiesitykselle Isä. Teoksessa tanssii Marsalon lisäksi Hugo Laruffa. Videolla esiintyy Oiva Pihlajavuori.

Kati Kallion sooloteos Riikinakka käsittelee ihmisen riittämättömyyden tunnetta. Haaveet ja utopistiset kuvitelmat sekoittavat käsityksen itsestä, vasta rajallisuus hyväksymällä on mahdollista löytää tasapaino. Teosten esityksiä on itsenäisyyspäivään saakka.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme