Mainos
Mainos

Mielipiteet

Artikkelityypit

Historiankirjoitus ei kuulu poliisille

Huhtiniemen joukkohaudat ovat mielenkiintoinen juttu. Se on selvää - oikeastaan riippumatta siitä keitä sieltä nyt löytyneet 13 vainajaa ovat tai milloin ja mihin he ovat kuolleet.

Asiaa kannattaa selvittää, vaikka nyt lienee jo kohtuullisen selvää että toistaiseksi löydetyt luurangot eivät ole karkureina teloitettuja suomalaisia sotilaita.

Ilmiselvää poliittista tahtoa Huhtiniemen - korostetaan tässä nyt sanaa mahdollisen - arvoituksen selvittämiseen on, mutta jotain järkeä asiassa kannattaa käyttää.

Nyt juttu on sysätty keskusrikospoliisin harteille kuolemansyyn selvittelynä, mutta tosiasiahan on että vaikka Huhtiniemestä löytyisi laittomastikin teloitettuja sotilaita niin yhtään oikeudenkäyntiä asiasta ei ikinä tule. Kyse on historiantutkimuksesta, ei poliisiasiasta.

Keskusrikospoliisin rikoskomisarioilla on ajankohtaisempiakin asioita selvitettävänä, joten jatkotutkimukset on syytä ohjata jollekin muulle organisaatiolle. Historiankirjoitus ei kuulu poliisille.

Muuten tilanne on pian se, että krp joutuu selvittämään mistä Mainilan laukaukset tulivat ja mihin ne menivät.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme