Mainos
Mainos

(10.1.03) Vaalilupaus, joka pitää

Kokoomus julkaisi kuuden kohdan vaaliohjelman keskiviikkona. Päätimme, että vaadimme vain sellaista, joka voimme varmuudella pitää, kertoo puolueen puheenjohtaja Ville Itälä kirjoituksessaan MTV3:n Nettivieraana.

Ville Itälä

Julkaisimme vaaliohjelman ja laskimme myös ohjelmamme kustannukset ja kerroimme ne etukäteen. Kerroimme myös, että tälläkin ohjelmalla kykenemme lyhentämään valtion velkaa kolmen prosentin keskimääräisen bruttokansantuotteen kasvun olosuhteissa.

Me päätimme asettaa kertaheitolla suomalaisen vaalilupauskulttuuriin uuteen muottiin. Julkaisimme ohjelman, josta voi olla jotakin mieltä ja joka kertoo täsmällisesti mitä Kokoomus seuraavassa hallituksessa tekee.

Talouden hyvä hoito on kaiken perusta. Siltä pohjalta voimme kehittää yhteiskuntaa ja vahvistaa suomalaisten hyvinvointia ja turvallisuutta.

1) LAPSIPERHEILLE PALAA VIHREÄ VALO
Perheiden mahdollisuuksia valita lapselleen sopivin hoitomuoto on parannettava. Kokoomus nostaa kotihoidontuen 280 euroon kuukaudessa.

Kokoomus korottaa alle 7-vuotiaiden lapsilisiä kymmenellä eurolla kuukaudessa. Yksinhuoltajakorotusta nostetaan vähintään viidellä eurolla kuukaudessa.

2) KOULUTUKSEEN JA OSAAMISEEN PANOSTAMINEN KANNATTAA AINA
Koulun pitää olla turvallinen paikka oppia ja opettaa. Tämä edellyttää riittävän pieniä opetusryhmiä ja erityistä ohjausta tarvitsevien lasten huomioonottamista. Kokoomus sitoutuu koulurahojen korottamiseen 60 miljoonalla eurolla.

Korkeakoulujen perustutkimusmäärärahoja korotetaan 45 miljoonalla eurolla.

3) HYVÄT TERVEYSPALVELUT ON TAATTAVA KAIKILLE
Sairaan ihmisen on päästävä lääkärin vastaanotolle kaikkialla Suomessa ilman viivytystä. Erikoislääkärille on päästävä viimeistään kolmen viikon kuluessa. Leikkausjono ei saa kestää 3-6 kuukautta kauempaa. (Hoitotakuu)

Tällä kansalla on varaa huolehtia kunnolla veteraanien ja ikäihmisten palveluista.

4) ARJEN JA YMPÄRISTÖN TURVALLISUUS ON PERUSOIKEUS
Huumeiden ja järjestäytyneen rikollisuuden torjumiseksi Kokoomus lisää kenttäpoliiseja 100:lla nykyisestä.

Ympäristön suojelemiseksi Kokoomus vaatii kaikkiin Itämerellä liikennöiviin öljytankkereihin kaksoispohjan ja ympärivuotiseen käyttöön kaksi öljyntorjunta-alusta.

5) TYÖTTÖMYYTTÄ ON ALENNETTAVA UUSIN KEINOIN JA YRITTÄJYYTTÄ ON EDISTETTÄVÄ
Työllisyyden parantamiseksi ja yrittäjyyden edistämiseksi työn teettämisen sivukuluja alennetaan porrastaen ne palkkatason mukaan. Tämä lisää etenkin palvelualojen työpaikkoja.

Kokoomuksen mielestä yrittäjätuloa on edelleen verotettava yhdenkertaisesti.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä nostetaan 1 500 euroon. Näin tuetaan perheiden jaksamista ja ikääntyvien ihmisten kotona asumista, luodaan uusia työpaikkoja sekä vähennetään harmaata taloutta.

6) TYÖNTEON VEROTUSTA ON KEVENNETTÄVÄ Talouskasvun ja työllisyyden edistämiseksi on jatkettava tuloveron alentamista. Ansiotulojen verotusta tulee keventää noin prosenttiyksikkö vuodessa.

Euro ei ole arvo, mutta vastuullinen politiikka on myös taloudellisesti kestävää.

Jokainen ohjelma kertoo arvoista, jotka ovat täsmällisten tavoitteiden pohjana.

Ohjelman julkistamisen jälkeen meiltä on kysytty mitkä tavoitteistamme ovat meille hallituskysymyksiä vai ovatko peräti kaikki hallitukseen osallistumisen kynnys.

Kyllä nämä ovat Kokoomukselle hallituskysymyksiä. Ei tietenkään niin, että esittämämme yksityiskohtainen vaatimus (esim. lapsilisäkorotuksen euromäärä tai kotitalousvähennyksen enimmäismäärän euromäärä) olisi saatava juuri esittämämme sisältöisenä läpi. Mutta kyllä siten, että esittämämme otsikkotason tavoitteet on toteutettava seuraavalla vaalikaudella.

Siten Kokoomus on valmis osallistumaan vain sellaiseen hallitukseen, joka:

- kohentaa lapsiperheiden asemaa korottamalla kotihoidontukea ja lapsilisiä
- panostaa koulutukseen ja osaamiseen lisää voimavaroja
- toteuttaa terveydenhuollossa ns. hoitotakuun
- lisää poliisien lukumäärää
- alentaa työttömyyttä uusin ennakkoluulottomin keinoin
- edistää yrittäjyyttä torjumalla yrittäjäpalkan eli osinkojen kaksinkertaisen verotuksen ja
- jatkaa työnteon verotuksen keventämistä.

Nämä ovat meille kynnyskysymyksiä.

Ville Itälä, kokoomuksen puheenjohtaja, sisäasiainministeri

Nettivieraat: Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme