Mainos
Mainos

Juha Sipila

Nettivieras

Destiasta saatavat varat valtion Infraosakeyhtiöön

Viime päivinä on käyty vilkasta keskustelua liikenne- ja viestintäministeriön tiemäärärahasotkusta. Suomen tiestöt uhkaavat rapautua ja ehkä myös tärkeitä ratahankkeita joudutaan lykkäämään eteenpäin. Samaan aikaan hallituspuolueet ovat erimielisiä valtion omistaman Destia Oy:n yksityistämisestä.

Suomi on ajautumassa vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen. Nyt tulisi kääntää kaikki kivet ja miettiä, miten saisimme aikaan järkeviä ja kilpailukykyämme parantavia investointeja. Suomen tilanne vaatii nyt poikkeuksellista yksituumaisuutta ja ratkaisuhakuista politiikkaa.

Yhdeksi ratkaisuksi ehdotan Destia Oy:n myymistä ja siitä saatavien varojen sijoittamista valtion Infra Oy:öön. Valtion sijoituspanosta voidaan vivuttaa eläkeyhtiöiden sijoituksilla sekä yksityisellä rahoituksella. Myös tavalliset suomalaiset yksityishenkilöt voisivat hankkia perustettavan yhtiön osakkeita.

Viime vuoden tilinpäätöksen mukaan Destia Oy:n liikevaihto oli noin puoli miljardia euroa. Vaikka tulos oli hieman negatiivinen, yhtiöllä lienee merkittävän kokoinen hintalappu. Destia Oy:n arvonmäärityksen kannalta lienee merkitystä myös perustettavalla Infra osakeyhtiöllä ja sitä kautta kilpailutukseen tulevilla uusilla hankkeilla.

Tällä ratkaisulla saisimme ilman velanottoa aikaan investointiruiskeen teihin, rautateihin ja tarvittaessa vaikkapa homekouluihin ja -sairaaloihin. Se toimisi piristysruiskeena vaikeassa taloustilanteessa, saisi teollisuuden pyörät pyörimään ja toisi kipeästi kaivattuja työpaikkoja koko maahan.

Nettivieraat: Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme