Mainos
Mainos

Ville Niinisto

Nettivieras

Haavisto-ilmiö tekee vaaleista vaalit

Monet sanoivat, että peli on pelattu jo ennen kuin ottelu alkoi. Vähän niin kuin futiksessa, jossa 22 pelaajaa juoksee 90 minuuttia kentällä ja lopulta Saksa voittaa. Presidentinvaaleista on tullut kuitenkin oikea ottelu ja siitä on kiitettävä suomalaisten keskuudessa syntynyttä Pekka Haavisto -ilmiötä.

Kahdeksan ehdokasta juoksee kentällä ja lopputulos on vielä kutkuttavasti auki. Itse vanhana futiksen pelaajana nautin siitä, että suomalaiset pääsevät osallisiksi oikeaan matsiin.

Pekka Haaviston hyvin tuntevana olen odottanut, että kun Pekka tulee suomalaisille tutuksi, niin hänen vahva persoonansa ja osaamisensa puhuttelee suomalaisia. Näin on todellakin käynyt.

Pekka on ihminen, jonka vahvaa osaamista korostaa hänen nöyrä ja kuunteleva persoonansa. Pekka ei koskaan nosta itseään muiden yläpuolelle, vaan kuuntelee ja oppii muilta ihmisiltä. Samalla hän hienotunteisesti tuo esille omat näkemyksensä, jotka ovat aina punnittuja ja oikeudenmukaisia. Pekka Haaviston viesti avoimesta ja yhdenvertaisesta Suomi tekisi tämän maan rapautuneelle yhteenkuuluvuuden tunteelle hyvää.

Ratkaisevan tärkeänä pidän sitä, että Pekka katsoo tulevaisuuteen. Hän haluaa olla rakentamassa reilumpaa Suomea, jossa jokaisella ihmisellä on oikeus onneen. Tänä aikana, kun kansainvälinen talouskriisi ja ympäristöuhat aiheuttavat epävarmuutta, on tärkeää valita päättäjiä, joilla on kyky nähdä tämän päivän vaikeuksien yli. Pekalla on näkemystä siitä, miten Suomessa voidaan torjua eriarvoisuutta samalla kun rakennamme menestyvää ja vähäpäästöistä taloutta, jossa yrittäjyys ja uuden luominen kantavat hedelmää.

Presidentin valtaoikeuksiin kuuluvien asioiden hoidossa Pekka Haaviston kokemus ja näkemys on syvällisintä. Moni ovi Yhdistyneissä Kansakunnissa ja muilla kansainvälisillä areenoille avautuisi Suomelle, jos presidenttinä on Pekka Haavisto. Hänen johdollaan Suomi voisi olla rauhan rakentamisen ja kestävän kehityksen suurvalta. Sellainen maa, joka uskaltaa puolustaa ihmisoikeuksia ja kestäviä ratkaisuja vaikeissakin tilanteissa menestyksellä.

Pekan taakse on asettunut suuri joukko tunnettuja suomalaisia lukuisilta yhteiskunnan aloilta ja lähes kaikista puolueista. Media puhuu jo "Lillan-ilmiöön" verrattavasti "Pekka-ilmiöstä", niin huikeaa on ollut Haaviston nousu ja suosio viime viikkojen aikana. Virallisen kampanjan rinnalle on muodostunut monia spontaaneja kampanjoita, kuten erityisen suosittu siksipekka.fi -sivusto.

Olin futaajana hyökkääjä. Hyökkääjänä tiedän, että ennakkosuosikki voi hallita peliä pitkään, mutta silti tärkeintä on se, että osaa tehdä maaleja. Pekka Haavisto on noussut presidentinvaalikampanjassa hienosti maalintekoasemiin. Suomalaiset ratkaisevat, kuka voittaa tämän ottelun.

Toiselle kierrokselle kärkkyjistä Pekka Haavistolla on uskottavin mahdollisuus haastaa vaalien ennakkosuosikkia. Pekan persoona yhdistää ihmisiä ja siksi hänellä on potentiaalia kasvattaa kannatustaan myös toisella kierroksella. Tällaista suomalaisia kokoavaa ja tulevaisuuteen katsovaa presidenttiä Suomi tarvitsee.

Nettivieraat: Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme