Mainos

Juha Sipila

Nettivieraat

Hallituksen tiedotusfarssi

Mikäli julkisen yrityksen tiedotus olisi hoidettu eilen, niin kuin hallitus hoiti oman valtiontalouden tiedotuksensa kehyksistä vuosille 2014 - 2017, toimitusjohtaja olisi ilman muuta oikeudessa. Valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa kerrottiin rusinat pullasta, mutta vaikeat päätökset jätettiin kokonaan kertomatta. Positiiviset asiat kerrottiin, mutta se, millä ne rahoitetaan, jäi kokonaan kertomatta. Lisäksi tiedotustilaisuuden ajoitus ja ministereiden pitkät, tyhjät puheet ajoitettiin niin, etteivät toimittajat ehtineet tehdä kysymyksiä.

Valtioneuvoston tiedotteesta puuttuu kokonaan esimerkiksi kehyksen kokonaistaso, valtionvelan määrä suhteessa bruttokansantuotteeseen tai se, onko hallituksen yhden prosentin alijäämätavoite enää edes olemassa. Talouspolitiikan kokonaiskuva jää hämäräksi. Kasvuennusteista saati kestävyysvajeen paikkaamisesta ja hyvinvointiyhteiskunnan suurista haasteista ei puhuta mitään.

Tiedotteesta puuttuu myös kaikki leikkaukset ja heikennykset. Asuntolainojen korkovähennysoikeuden pienentämisestä ei ole mainintaa eikä sähköveron korottamisesta. Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Tämä hallitus on kuitenkin vaatinut tasapuolista tiedottamista toisaalla. Nykyinen hallitus on säätänyt arvopaperimarkkinalain, joka velvoittaa listatun yhtiön tasapuolisesti ja viipymättä kertomaan kaikki taloudelliseen toimintaan liittyvät olennaiset seikat. Nyt hallitus teki itse toisin kuin opettaa.

On kansalaisten ja tiedotusvälineiden toiminnan halventamista, että tiedottamisessa kerrotaan osatotuuksia, vain ne fantastiset osat, ja muut asiat tippuvat myöhemmin. Ei ole ihme, että kansalaisten luottamus politiikkaan on hiipunut. Maan hallituksen tiedottamisen kaikkia kansalaisia koskevissa asioissa on ilman muuta tehtävä niin, että kokonaisuudesta saadaan kerralla oikea kuva.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot