Mainos
Mainos

Koko maan voimavarat käyttöön

Keskustan politiikan ydin on koko Suomesta huolehtiminen. Pienenä maana menestymme vain silloin, kun koko maan voimavarat saadaan käyttöön rakentamaan tulevaisuuttamme. Varsinkin näinä epävarmoina ja vaikeina aikoina politiikalla pitäisi luoda tulevaisuuden uskoa koko Suomeen.

Kataisen ja Urpilaisen hallitus on valinnut toisen tien. Se on toimillaan lisäämässä maamme kahtiajakoa menestyjiin ja menettäjiin. Hallitus keskittää ja pakottaa.

Erityisen nopeasti hallitus on tarttunut juuri sellaisiin hankkeisiin, jotka kiihdyttävät keskittämistä. Kuntauudistus sekä muutokset korkeakouluverkkoon ja vaalipiirijakoon johtavat hallituksen kaavailemilla tavoilla toteutettuina vahvaan eriarvoistumiseen.

Kuntauudistuksessa hallitus on lähtenyt pakkoliitosten ja suuruuden ihannoimisen tielle. Pelkästään työssäkäyntialueisiin pohjautuva ajattelu ei perustu mihinkään tutkimuksiin.

Kyseessä on ainoastaan ideologinen linjavalinta. Hallitus ei ole turvaamassa kouluja, päiväkoteja, terveyspalveluita tai vanhustenhoitoa. Se keskittyy vain kuntarajojen piirtelyyn. Samalla romukoppaan heitetään paikallinen asiantuntemus ja kansalaisten vaikutusmahdollisuudet.

Hallituksen kuntapolitiikka johtaa palvelujen ja päätösvallan keskittymiseen muutamiin keskuksiin kehyskuntien ja reuna-alueiden kustannuksella.

Demareiden johdolla hallitus on romuttamassa alueellisen korkeakouluverkon, joka on ollut Suomen henkivakuutus.

Karsimalla kovalla kädellä aloituspaikkoja ammattikorkeakoulut pakotetaan sulkemaan toimipisteitään ja lakkauttamaan koulutusohjelmiaan. Yhä useamman nuoren on pakko muuttaa pitkiä matkoja opintojen perässä.

Sama ideologinen keskittäminen ja suuruuden ihannointi koskee vaalipiirijaon uudistamista. Itä-Suomen vaalipiirit tullaan ”järjestelemään uudelleen”. Käytännössä tämä tarkoittaa niiden yhdistämistä. Hallituksen vastaus piilevään äänikynnykseen ja suomalaisten alhaiseen äänestysaktiivisuuteen on lyödä kolme vaalipiiriä yhteen.

Kansanvallan kannalta on erittäin kyseenalaista, että hallitus aikoo jättää opposition ulos vaaliuudistuksesta.

Suomessa on ollut tapana, että merkittävistä yhteiskunnallisista uudistuksista käydään laaja keskustelu ja myös oppositiota kuunnellaan. Kataisen ja Urpilaisen hallitus toimii täysin päinvastoin. Sen linja on: teette, tai itkette ja teette.

Sinällään hallituksen politiikassa ei ole mitään uutta. Sama meno nähtiin vuosina 1995–2003 Lipposen ja Niinistön hallituksissa.

Kylmintä kyytiä saivat kaikkein heikoimmat ihmiset ja alueet. Yhteiskunnallinen keskustelu oli sinipunan mielestä turhaa seminaarinpitoa. Sinipunahallitusten politiikan laskua maksetaan edelleen tässä maassa eriarvoisuutena ja syrjäytymisenä.

Pidän tärkeänä, että hallituksen politiikan vastapainoksi maalla on presidentti, joka puolustaa koko Suomea ja kaikkia suomalaisia. Paavo Väyrysestä saamme koko Suomen presidentin.

Tätä maata pitää rakentaa yhdessä, ei pakolla ja sanelulla. Politiikan pitää perustua tasa-arvolle ja oikeudenmukaisuudelle. Koko Suomessa tulee voida asua, tehdä töitä, yrittää ja opiskella. Hyvät lähipalvelut, paikalliset vaikuttamisen mahdollisuudet ja ihmisten oikeus valita itse asuinpaikkansa ovat ehyen Suomen ydin.

Meillä ei ole varaa jättää yhtään ihmistä tai aluetta yhteisestä veneestä. Koko Suomen ja kaikkien suomalaisten puolustajia tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan.

Nettivieraat: Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme