Mainos
Mainos

Timo Soini

Nettivieraat

Kotimainen ruoka on parasta

Minulla on työni puolesta mahdollisuus liikkua laajasti pitkin Suomea. Tapaan paljon luovia ja persoonallisia ihmisiä. Vastavirtaankulkijoita, oman tiensä valinneita. Yksi liian vähälle huomiolle jäänyt joukko ovat lähiruuan tuottajat. Pienimuotoinen elintarviketuotanto ja lähiruoka ovat tulevaisuutta. Tämä pitää ymmärtää ja turhat ja tarpeettomat esteet lähituotannolta on purettava.

Tyhmä kansa antautuu vieraan leivän varaan. On syytä muistaa Josefin opetus. En halua nähdä Suomen kansaa kerjuulla kansainvälisten ruokajättifaraoiden jalkojen juuressa. Ruokakriisi tulee tällä menolla varmasti ja silloin suomalainen puhdas ja eettisesti tuotettu lähieväs tulee pelastukseksi.

Pullonkaulana monella pientuottajalla on kaupan tiskeille pääsy. Ruoka on hyvä bisnes keskusliikkeille. Ei sinne pientuottajia juurikaan kaivata bulkkituotannolle kilpailijaksi. Sateenkaarituotteet jyräävät.

Ulkomainen ruoka on halpaa hankkia, siihen voidaan lisätä kätevästi kaupalle kunnon kate. Tämänkin väitteen joku maksettu mies voi tilastoilla yrittää kiistää, mutta kokonaistaloudellisesti ajatellen Suomessa tuotettu ruoka on kilpailukykyistä ja hyödyttää meitä kaikkia.

Liha, leipä, kala, marjat,sienet, vihannekset ym. osataan Suomessa kyllä valmistaa. Berlusconi, tuo kokoomuslaisten europuolueveli, toista todisti väittäessään, ettei Suomesta saa edes pizzakinkkua. Silvio, tule syömään Suomeen. Nyt sinulla on aikaa. Voin lähteä oppaaksi.

EUhan se ylimitoitettuine hygieniavaatimuksineen ja muun byrokratian muodossa on jälleen kantona kaskessa. Teurastamonkin pitää olla kuin Meilahden leikkaussali. Meillä oli maalla naapurissa teurastaja Kivelä. Mainio moraalinen mies. Kylän muonittaja parhaasta päästä. Pääsin 1970-luvulla useasti vääntämään tahkoa, kun ammattilainen teroitti veitsensä. Eläimet haettiin läheltä, eikä kuljeteltu satoja kilometrejä ahtaissa oloissa. Siistiä oli silloinkin, mutta ei ylimitoitettua.

Käy toreilla. Sieltä löytyy monenlaista. Maista - suomalaista.

Pienimuotoista elintarviketuotantoa ei saa byrokratialla tappaa. Nälkä tulee vieraaksi heti kun se saa tilaisuuden. Syö suomalaista - osta kotimaista.

Saako kotimaista ruokaa mainostaa? Vääristänkö kilpailua? Pyh!

Vapaa sielu voi valita vapaasti.

Nettivieraat: Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme