Mainos
Mainos

Timo Soini

Nettivieras

Kuka pelkää kansanäänestystä?

Pääministeri David Cameron ilmoitti, että hän haluaa neuvotella Britannian EU- jäsenyyden ehdot uusiksi. Neuvottelutulos asetettaisiin kansanäänestykseen, mikäli hän on ensi vaalien jälkeen vallassa. Täysin tolkullinen ehdotus.

Aikataulu on mielenkiintoinen, sillä Suomen ja Britannian parlamenttivaalit sattuvat keväälle 2015, mikäili Kataisen kuutoset pysyvät kasassa - ilman ideologista liimaa. Jäsenyysehtojen uudelleen neuvottelu ja kansanäänestys tulivat politiikan asialistalle, pidettiin siitä sitten tai ei.

Minun mielestäni Suomen pitää neuvotella omat ehtonsa uusiksi. Meillä on tähän täysi oikeus ja nyt myös hyvä tilaisuus, samalla aikatalulla Britannian kanssa.

Cameronin kansanäänestys tulos tai ulos pohjalta pelästytti ja paljasti EU-eliitin ja sen suomalaisten myötäjuoksioiden asenteet ja traumat. Heille EU ja euro ovat ikuisia. Niin oli Neuvostoliittokin, kunnes lakkasi olemasta.

Kuka pelkää kansanäänestystä? Kokoomus, Vihreät ja Sdp. Sdp on valmis tekemään suomalaisen työmiehen puolesta kaiken muun paitsi antaa hänen äänestämällä päättää omasta asemastaan ja asiastaan Euroopan Unioinissa. Hänhän voi äänestää väärin. Hyvänen aika. Kokoomuksen ja vihreiden mielestä kansalta ei tarvitse kysyä mitään, koska he tietävät kysymättä, mikä kansalle on parasta.

EU on hyväksynyt kansanäänestykset vain silloin, kun kansa on äänestänyt oikein. Väärä tulos on johtanut uuteen kansanäänestykseen, kuten Irlannissa. Hollantia ja Ranskaa ei nöyryytetty Irlannin tavoin uudella kansanäänestyksellä. Parlamentit viilasivat sopimusta minimaalisesti ja sitä ei sitten enää kansan käsiin annettukaan...

Suomen maksuosuus EU: lle kasvaa. Euron tukipakettien vastuut ovat mittavat ja lisää,tulee, kun Kyproksen rahanpesijöitä ryhdytään pelastamaan. Minä en tätä politiikkaa hyväksy. Omalta osaltani teen kaikkeni sekä Suomessa että Euroopassa, jotta paine tulos tai ulos kansanäänestykseen kasvaa. Keikkaa pukkaa Lapista Lontooseen!

Timo Soini

Perussuomalaisten puheenjohtaja

Nettivieraat: Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme